HírekSai hírek

Prema Sai Baba
2012.03.02. 20:23 : Sri Sathya Sai Baba : Hírek


Sathya Sai Baba kinyilatkoztatta, hogy Ő volt a második a hármas inkarnációban. Az első Shirdi Sai Baba volt, a harmadik pedig Prema Sai Baba lesz. Az alábbiakban Prema Sai Babáról olvashattok eddig ismert információkat, a források megjelölésével. 

Sathya Sai Baba legelőször 1963. július 6-án, a Shiva-Shakthi beszédében tett említést Prema Sairól. Egy Shiva, Shakthi és Bharadwaja között lezajlott beszélgetés során, miután Bharadwaja elvégzett egy szertartást, Shiva azt mondta, hogy emberi formát fog ölteni, és háromszor születik meg a Bharadwaja családban: Csak Shivaként Shirdi Sai alakjában, Shiva és Shakthiként Sathya Sai alakjában, Puttaparthiban, később pedig csak Shakthiként Prema Sai formájában.

Gyakran hallhattuk, hogy Prema Sai nyolc évvel Sathya Sai távozása után fog testet ölteni, erre azonban semmiféle bizonyítékunk nincs. Dr. S.P. Ruhela „The Sai Trinity” (A Sai Hármasság) c. könyvében (Vikas Publishing House Pvt. Ltd, Új-Delhi, 1997) megemlíti, hogy Prema Sai Karnataka államban fog megszületni, nyolc évvel Sathya Sai halála után.
 
Howard Murphet „Sai Baba: Invitation to Glory” c. könyvében, a negyedik fejezetben azt mondja: „Sathya Sai kinyilatkoztatta, hogy Prema Sai egy évvel Sathya Sai formájának távozása után, Karnataka (régi nevén Mysore) államban fog világra jönni, valahol Bangalore és Mysore városa között.”
 
Shakuntala Balu az „Élő Istenség” c. könyvében azt írja: „Sri Sathya Sai Baba kinyilatkoztatta, lesz még egy Sai Avatar, akit Prema Sainak fognak nevezni. A harmadik inkarnáció Sai Gunaparthiban fog megszületni, amely falu Karnataka Mandya kerületében található. Sri Sathya Sai Baba nem csak a múltjára utalt, hanem jövőbeni formájára is, amit Prema Saiként fog felölteni.”
 
A „Sathya Sai Baba, a szeretet megtestesülése” c. könyvben, a szerzők Peggy Mason és Ron Laing a következőket említik Prema Sairól:
Azon tűnődünk, hogy a következő inkarnáció, Prema Sai nő lesz-e?
Baba erre azt felelte: "Nem, férfi lesz, Mysore-ban (Karnataka)." (1972 óta Mysore államot Karnatakának hívják.)
 
Birgitte Rodriguez „Isteni pillanatok: Dolgozzunk Sai Baba tanításaival” (1993) c. könyvében azt olvashatjuk:  „Egy bensőséges beszélgetés során Baba azt mondta a diákoknak, hogy a következő inkarnációja, Prema Sai apja a dél-indiai Karnataka államban él, és Prema Sai teste már a formálódás folyamatában van.”
 
Sam Sandweiss „Szellem és elme” c. könyvében közzétett egy interjút, amelyet R. K. Karanija készített Swamival 1976 szeptemberében:
 
Kérdés: Miért oszlik meg a feladat három inkarnációra, Shirdi, Sathya és Prema Babára?
 
Baba: E három nem különbözik egymástól. Már említettem, hogy a küldetésem végső célját tekintve e három tökéletes egységet alkot. Feladataik és erejük az idő, helyzet és környezetnek megfelelően különböző. Azonban egy isteni testhez tartoznak, illetve abból származnak (dharma swarup).

Az előző Avatar, Shirdi Baba, a világi integráció alapjait fektette le, és azt az üzenetet hozta el az embereknek, hogy a munka, kötelesség. Sathya Sai mindenkivel felismertette, hogy ugyanaz az Isten él mindenkiben. Az embereknek tisztelni, szeretni és segíteni kell egymást vallástól vagy bőrszíntől függetlenül. Ezáltal minden munka istentiszteletté válik.

Végül Prema Sai, a harmadik avatár azt fogja hirdetni, hogy nemcsak hogy Isten mindenkiben benne él, hanem mindenki Isten. Ez az a végső bölcsesség, amely révén minden férfi és nő eljuthat Istenhez.

A három avatár a munka, istentisztelet és bölcsesség hármas üzenetét közvetíti.
 
John Hislop „Baba és én” c. könyvében azt írja, Swami materializált neki egy gyűrűt, amelyen Prema Sai látható, azonban a kép a gyűrűn megváltozott az idők folyamán.

„Kámea kő volt, amely Prema Sait, a teremtés szerető Urát ábrázolta, aki néhány évvel Sathya Sai Baba halála után fog testet ölteni. Fényesre csiszolt, barnás árnyalatú kő volt, amelybe Prema Sai arca volt faragva. Az orrvonala és a bal szemének íve volt rajta látható. Nemes arcvonások, vállig érő haj, bajusz és szakáll jellemezte. A feje egy lótuszvirágon nyugodott, mintha abból kelt volna ki. Tekintete nyugodt, békés és méltóságteljes volt.

Baba azt mondta: „Prema Sai még csak most van a kialakulás fázisában, ezért nem mutathatok többet belőle. Ez az első alkalom, hogy közzétettem a világnak.”

Bármerre is járok, a hívek mindig azt kérik, hogy mutassam meg a gyűrűt.

Egy év elteltével, azok a hívek, akik korábban már látták, valami nagyon meglepő dolgot mondtak: „Megfordult! Most már az egész orra látható!”
 
Én erre mindig azt válaszoltam, hogy én nem látok semmiféle változást. Ők erre azt felelték: „Minden nap látod, mégsem vetted észre?”
 
Egy napon (1980-ban), egy összejövetel alkalmával, miután megmutattam a híveknek, én is alaposabban megnéztem, és nagyon meglepett, hogy valóban másmilyen volt, tényleg megváltozott!
 
Akkor már az egész orra látható volt, míg korábban csak sejteni lehetett, mert az orr beleolvadt a kő peremébe, ezért nem volt teljesen kivehető. Most azonban már van egy kis hely a kő széle és Prema Sai orra között. Sőt, a bal szemének egy része és arcának bal fele is látható.

Életünk az Üzenete!
Sai Ram

Forrás: http://www.sathyasai.org/intro/premasai.htm


  

«««
archiv

A Prasanthi Tanács közleménye
„Gyertek, vizsgáljatok és tapasztaljatok meg!"
"Én mindig itt vagyok veled"
A Budapesti Központ 2014. júniusi programjai
Nemzetközi Sai szervezeti programok 2014
Sai Spirituális Tábor 2014
A nők és férfiak dharmája
Baba a személyét rágalmozókról
Swami étkezik
A Budapesti Központ 2014. májusi programjai

összes
gondolat

Az érzékek által nyert minden tapasztalat kihat az egészségedre.

archiv
2014. 7. 24.

Abban a pillanatban, hogy rossz gondolataitok támadnak, így tanítsátok elméteket: „Ó elme, az emberi értékek útját járod vagy az állatokét? Ez a gondolat állatias volt, te pedig nem vagy állat.” Így képezzétek elméteket: „Ó elme, az emberi lények nem csak arra hivatottak, hogy egyenek, aludjanak és élvezzék az örömöket. Vess le minden állati tulajdonságot és a régi szokásokat. Szabadulj meg minden rossztól!” Ha ekképp képzitek elméteket, gyorsasága alábbhagy, és a gondolatok folyama is megváltozik. Folyamatosan tanítsátok elméteket, hogy átalakítsa gondolataitokat. A folyamat során nehézségek adódhatnak, de hadd jöjjenek – aki keményen dolgozik, és túljut a nehézségeken, határtalan békére lel. Erőfeszítés nélkül nincs nyereség, sem boldogság, ezért ne aggódjatok a nehézségek miatt! (Drága diákjaim, 5/2. – 1993. március 9.)